• facebook
  • twitter
  • mail
Saxus als eerste ‘op de planken’ in Schaffelaartheater

Saxus als eerste ‘op de planken’ in Schaffelaartheater

08-11-2008

BARNEVELD – Het eerste optreden op het podium van het nieuwe Schaffelaartheater in Barneveld is een feit. Een groep saxofonisten van het Barneveldse saxofoonorkest Saxus bracht vrijdagmiddag de soundtrack van de film ‘Children of Sanchez’ ten gehore. Dat gebeurde wegens veiligheidsvoorschriften met een bouwhelm op het hoofd en zonder publiek, met uitzondering van toevallige passanten.

Het optreden is de opmaat voor de saxofoondag, die precies een jaar later, op 7 november 2009, in het Schaffelaartheater wordt gehouden. Dan treden saxofonisten uit binnen- en buitenland op en zijn er talrijke workshops. Het orkest speelde vrijdagavond meer nummers tijdens een kort concert in de Bethelkerk. Dit optreden trok een kleine honderd bezoekers. Het Schaffelaartheater gaat in juni 2009 open.