• facebook
  • twitter
  • mail
Winterconcert Saxus in ‘t Trefpunt Voorthuizen

Winterconcert Saxus in ‘t Trefpunt Voorthuizen

Ruim tweehonderd bezoekers luisterden zaterdagavond 21 december naar saxofoonorkest Saxus, in dorpshuis ‘t Trefpunt in Voorthuizen. ┬áIn de grote zaal vond het jaarlijkse winterconcert plaats, met op het programma tal van kerstliedjes. Daarnaast was er ook ruimte voor klassieke stukken als het Air van Bach en het Adagio van Albinoni. Ter afsluiting speelde het orkest nog de popnummers Music van John Miles en de Bohemian Rhapsody van Queen.

Bijzonder deze avond was het optreden van drie eerstejaarsleerlingen, kinderen die in september startten met saxofoonles op de Barneveldse muziekschool. Onder hen dit jaar Sten, een jongen van vijf jaar oud. Hij is de eerste leerling die op deze jonge leeftijd met saxofoon begint. De komende periode wil de muziekschool meer kinderen van deze leeftijd in aanraking brengen met muziek.

Foto: R. Lugtenberg