• facebook
  • twitter
  • mail
Five Stars uit Oeganda spelen mee met Saxus

Five Stars uit Oeganda spelen mee met Saxus

10-05-2014

Vijf talentvolle tieners uit Oeganda spelen zaterdag 10 mei mee met saxofoonorkest Saxus, tijdens een optreden in Barneveld. Het gaat om het Oegandese kwintet ‘Five Stars’. De vijf saxofonisten, Emison, Tony, Rose, Claire en Oscar, komen uit het St. Mary Kevin Orphanage, een weeshuis in de buurt van de Oegandese hoofdstad Kampala.

Muziekmaatjes

De tieners komen naar Nederland om mee te spelen met hun zogeheten ‘muziekmaatjes’, een groep leerlingen van de muziekschool van Amsterdam. Op uitnodiging spelen ze voorafgaand in Barneveld samen met Saxus. Tijdens het optreden zullen ze ook enkele nummers met traditionele muziek en dans uit Oeganda laten horen. Daarnaast spelen ze onder meer ‘Mercy, Mercy, Mercy’, ‘What a wonderful World’ en ‘Radio Trinidad’.

Voor Kenia

Het optreden geldt als opwarmertje voor het benefietconcert van verschillende lokale amateurgezelschappen,  ‘s avonds in het Barneveldse Schaffelaartheater, ten behoeve van een project voor de bouw van een kraamafdeling in een Keniaans ziekenhuis. Dit is een project van Stichting Nkoikale uit Barneveld.

Het gratis optreden vindt zaterdag 10 mei plaats op het Raadhuisplein in Barneveld, van 14.00 tot 15.00 uur.

 

Foto: Gloria Feinstein