• facebook
  • twitter
  • mail
Verhaal I Tussen schapen, koeien en fietsers in Stoutenburg

Verhaal I Tussen schapen, koeien en fietsers in Stoutenburg

20-06-2014

In de vrolijke Mortier. Vrolijk was het zeker vrijdag 20 juni op de boerderij met pluktuin, even buiten Stoutenburg. Na een kort opwarmertje op de thuisbasis – het Barneveldse Schaffelaartheater – waar het Saxtet twee nummers van de musical Yentl speelde tijdens de slotavond van de muziekschool, spoedde het gezelschap zich voor een tweede ‘gig’ richting het platteland. ,,We zijn net professionals”, aldus tenor Wouter van Dedem.

Aldaar volgde vooral een gezellige muziekavond tussen de schapen en de koeien en met een sportief publiek. Sportief, omdat de ene helft zich opmaakt voor een fietstocht van ruim 500 kilometer van Groningen naar Maastricht, en sportief omdat de andere helft deze atleten financieel ondersteunt. Daartoe vond op de boerderij een sponsoravond met diner en dus blaasmuziek plaats.

De fietsers, Team Tomassen 3D 4Kids Riders uit Hoevelaken, doen dit weekend (zat 28 en zon 29 juni) mee aan HomeRide en halen op die manier als team geld op voor Stichting Ronald McDonald en het Ronald McDonaldhuis in Utrecht in het bijzonder.

In de Ronald McDonaldhuizen in Nederland verblijven jaarlijks gemiddeld vierduizend gezinnen omdat hun kind is opgenomen in een ziekenhuis of revalidatiecentrum vlakbij. Zo blijven gezinnen dicht bij elkaar. Omdat het deels om vrijwilligerswerk gaat, is sponsorgeld van belang. Daarnaast ontvangen de huizen geen overheidssteun, dus zijn deze geheel afhankelijk van donaties, bijdragen en acties.

Tot ‘s avonds laat toeterde het Saxtet er lustig op los in de witte tent, het publiek kreeg er geen genoeg van en bleef om een toegift vragen.

Ook tijdens de HomeRide zal het Saxtet van zich laten horen. Zaterdagavond 28 juni staat het gezelschap opgesteld in Leusden, langs de route van deze fietstocht. Als het goed is komen daar alle 850 renners langsfietsen. Misschien stappen ze wel even af…

 

Foto: Theo Zuurman