• facebook
  • twitter
  • mail
  • Podiumprimeur voor Sisters on Sax
  • Podiumprimeur voor Sisters on Sax
  • Podiumprimeur voor Sisters on Sax
  • Podiumprimeur voor Sisters on Sax
  • Podiumprimeur voor Sisters on Sax

Podiumprimeur voor Sisters on Sax

11-11-2014    

Spannend was het wel, maar het is gelukt. Het kersverse muziekgezelschap Sisters on Sax beleefde dinsdag 11 november een podiumprimeur. Het eerste optreden van vijf ‘saxy ladies’ in deze bezetting vond plaats in zorgcentrum Ruimzicht in Barneveld, op het zogeheten ‘Dorpsplein’ in het gebouw.

In totaal bestaan de Sisters on Sax uit acht toeterende dames, maar drie leden waren wegens werk verhinderd. ,,We speelden daarom de eerste keer met Jannie, Connie, Linda, Barbera en ik”, meldt Geeke. ,,Connie heeft de boel aan elkaar gepraat met leuke weetjes over de saxofoon. We zijn begonnen met ‘Morning has broken’, maar bij dat nummer moesten de Sisters er duidelijk nog even in komen. Daarna speelden we dansmuziek, waaronder Boogie, Caraibische Wals en Danza Italiano. Maar ook Playa da Musica behoort tot ons repertoire: een rustig strandliedje om bij weg te dromen met een verrassend eind.”

In totaal zo’n vijftien belangstellenden luisterden met plezier, onder het genot van een kopje koffie. ,,We werden gastvrij ontvangen in Ruimzicht en kregen na afloop zelfs direct de uitnodiging nog eens terug te komen.”

De Sisters zijn nu kerstrepertoire aan het instuderen en zullen zeker in de regio van zich laten  horen . Het eerste muzikale intermezzo staat inmiddels alweer gepland: op  woensdag 17 december bij G Friends in Putten.

Sisters on Sax ontstond vorig jaar, tijdens een vrij spontane repetitie van de dames tijdens het Deventer Sax Event. Na verschillende repetities is de tijd nu rijp om als damesgezelschap naar buiten te treden.

 

 

20141111_153410 20141111_152411 20141111_151905 20141111_151857 20141111_151606